torsdag 3 november 2011

Radio Nowhere, 3 november

Josefine Larsson stod själv som programledare under kvällens Radio Nowhere. Lite ensamt, men inga tårar föll under sändningen.
Den här gången hörde vi band och artister som...



Band/Artist: The Movements
Låt: Underdog

The Movements. Den här gruppen bildades år 2001 och har alltså tioårsjibileum iår. Bara en sådan sak! Vi hittar David Henriksson på sång, Christian Johansson på gitarr, Gustaf Gimstedt på keyboards, Daniel Pettersson på bas samt Thomas Sundberg på trummor.
Deras musik är inspirerad av 60-talets garagerock, men ocks spacerock och krautrock. Man kanske skulle kunna jämföra deras musik som någon blandning mellan Sonics och Hawkind.
Movements turnerar flitigt både här i Sverige och runtom i Europa.

Läs mer om The Movements på...
Hemsida
Facebook
Spotify



Band/Artist: Icke Lika Med
Låt: Älgskogskrank

Stockholmsband som spelar Grunge / rock / pop på Svenska. Enligt Eddie så är det här Sveriges roligaste liveband, fantastiskt roliga texter. I november släpper bandet sin debutskiva. Singeln från kommande skiva heter Älgskogskrank.
Några roliga grejer som bandet varit med om är följande:
Ett flertal av ICKE LIKA MEDs låtar har spelats i Serbisk studentradio.
Johan Paulson, som var basist mellan februari 2007 och februari 2008, har turnerat med sin far Mats Paulson tillsammans med Håkan Hellström mellan 2003 och 2005. De spelade på ställen som Cirkus och Allsång på skansen (inför 2 miljoner TV-tittare!).

Läs mer om Icke Lika Med på...
Hemsida
Facebook
Spotify



Band/Artist: Horisont
Låt: Horisont Boogie

För ett litet tag sedan släpptes deras debutalbum Två sidor av Horisonten och idag spelar de lite här och lite där kring och utanför staden Göteborg. De har spelat på stans mest kända rockklubbar som Henriksberg, Truckstop Alaska, Sticky Fingers och spelar då ofta med andra likasinnade band från stan, som t ex Troubled Horse, Radio Moscow och liknande.
Det är klassisk rockmusik från 70-talet. Det är lite Thin Lizzy blandat med November skulle man kunna säga. Sångaren Axel Söderberg har en röst som man omedelbart känner igen och deras musik likaså.

Läs mer om Horisont på...
Myspace
Facebook
Spotify



Band/Artist: Den Stora Vilan
Låt: Djuret

Lika mysiga som svårmodiga står de som ett unikum bland de mängder av mer traditionella rock- och metal-akter som bildats i parti och minut på senare år.
Det mesta görs på svenska när det kommer till Den stora vilan, till och med en cover av Neil Youngs "Vampire Blues" som i bandets tappning kort och gott heter "Vampir". I sakta mak, med en sällsynt nerv och en stor portion mod spelar sig bandet rakt in i sjuttiotalets allra vackraste delar. Deras progressiva folkrock har ett stänk av Kebnekajse här, ett av Blå tåget där. Och ibland, när de väljer att sjunga på engelska, förs tankarna till ett mindre drogromantiskt Brightblack Morning Light. Vackert, helt enkelt. På det självtitulerade debutsläppet hittar du allt detta, och lite till.
 
Läs mer om Den Stora Vilan på...
Myspace
Facebook
Spotify



Band/Artist: The Don Darlings
Låt: Graveyard On the Hill

Vi kan säga som så: dammig, whiskeyindränkt country, med lite blues och ett par stänk rockabillypunk. En av de sakerna som skiljer The Don Darlings från flera av de andra banden som försöker ge sig på samma typ av musik, är hur man lyckats med bluesens och countryns traditionella historieberättande. Deras texter berättar långa och intressanta berättelser. Det är alltså extra viktigt att lyssna nog på den här gruppen.

Läs mer om The Don Darlings på...
Hemsida
Myspace
Facebook
Spotify


Veckans gäst i Radio Nowhere var Alexander Ringbäck.
Lyssna på intervjun och hans spelerier i programmet här!



Läs mer om Alexander Ringbäck på...
Myspace
Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar