torsdag 10 november 2011

Radio Nowhere, 10 november

Lite ljus i höstmörkret när Radio Nowhere valde att prata mer och spela musik av...




Band/Artist: The Kendolls
Låt: On All Four


Ett band som hela tiden är ute på jakt efter nya gigs och människor de kan sprida sin musik till. The Kendolls är som ett irriterat, rastlöst och mobbat litet barn som vägrar att ge upp.
Fyra grabbar som står för riktigt rock'n rollglöd med influenser från 50- och 60talet. Har ett rykte om sig att vara en häftig liveakt då de turnerat i både Norge, Danmark, Tyskland, Australien, Frankrike, Nederländerna, Spanien och Portugal (PUST!) inann de ens fått ut sin fullängdare.
2009 singnade skivbolaget Alleycat Records bandet. Inte långt därefter var The Kendolls ute på en månad lång turne med bandet Baby Snakes.
This is Jerking Class Era!

Läs mer om The Kendolls på...
Myspace
Facebook
Spotify



Band/Artist: Marulk
Låt: Devil's On a Stroll

Bandet som tagit sitt namn efter världens fulaste fisk består av Danne Palm på sång och bas, Thomas B Jäger på gitarr och Esben Willems på trummor. Det är tre góa gubbar från staden Göteborg som delar kärleken till svängig, frän rock'n roll.
De säger sig själva spela old school boog-woogie. Gillar ni Status Que, Ac/Dc och riffbaserad, klassisk rockmusik är det definitivt värt att kolla upp dessa herrar.

Läs mer om Marulk på...
Hemsida
Facebook
Spotify



Band/Artist: Alibi Tom
Låt: This Sleeping

Lågmäld alternativpop med ett suggestivt sound, en sakral, organisk och experimentell stämning, och svävar mellan det djupa allvaret och den kreativa lekfullheten. Tidigare i år släpptes Alibi Toms andra album "this sleeping" och bandet har nyligen kommit hem från ett intensivt turnérande i Holland och Tyskland. För alla er som gillar Muse, Radiohead, och danska Mew.

Läs mer om Alibi Tom på...
Hemsida
Facebok
Spotify



Band/Artist: Esther
Låt: I've Heard It All Before


23 september släpptes “I ́ve heard it all before”. Låten är ett smakprov från kommande album. Ett samarbetet ihop med producenten Ronald Bood (Mando Diao, Shout out louds etc). Singeln släpptes digitalt.
Ett gäng härliga melodier är under inspelning och låter det lika bra som första singeln så har vi härliga grejer att vänta oss.

Läs mer om Esther på...
Myspace
Facebook
Spotify



Band/Artist: Jenny Gabrielsson Mare
Låt: Just Dancing

Jenny Gabrielsson Mare spelar musik med mycket energi; alltid med stor passion och glimten i ögat. Det är vackert, samtidigt gulligt och alltid med en touch av humor.
Texterna är ärliga och personliga och hennes scenframträdande är alltid starkt och mycket imponerande. .
Debutalbumet, Black Star släpptes i slutet av 2010. Låten som spelades i programmet finns med på just det här ablumet.

Läs mer om Jenny Gabrielsson Mare på...
Hemsida
Facebook
Spotify


Veckans gäst i programmet var Christoffer Berg.
Han spelade några låtar live i programmet och berätta mer
om sig själv och sin musik. Klicka på videon för att lyssna!




Läs mer om Christoffer Berg på...
Myspace
Soundcloud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar