fredag 7 oktober 2011

Radio Nowhere, 6 oktober 2011

Sådär ja,
då var första programmet av Radio Nowhere i Radio 88 avklarat.
I det här programmet kunde vi höra...



Band/Artist: Pinto
Låt: The Wall Again

"Hjärnan bakom Pinto heter Andreas Magnusson, en kille som har haft många järn i elden de senaste åren. Han var en av medlemmarna i det numera avsomnade altcountrybandet Hanif.
Pinto var från början egentligen tänkt som ett sidoproejkt. Alla låtar spelades in i Andreas kök och lades ut för gratis nedladdning på nätet. Det tog inte lång tid förrän folk nappade på de smarta arren och sköna melodierna. I USA och Japan gick låtarna varma på flera bloggar.
2006 spelade bandet in en singel med Anna Järvinen. Låten kom med på debutablumet Hook Me Up. P3 i Sveriges Radio nappade och succen var ett faktum.
2010 släppte deras självbetitlade Album Pinto och numera är det ett fullt band med sju musiker. Andreas säger själv att alla medlemmarna i bandet sätter sin personliga prägel på musiken."

Läs mer om Pinto på...
Hemsida
Facebook



Band/Artist: Jack and the Wild Horses
Låt: Heaven and Hell

"Jack and the Wild Horses är en göteborgstrio som spelar akustisk galopp-folk med spanska influenser. På mycket kort tid har dessa tre killar tagit Göteborg med storm. Efter ett EP släpp och turnerande i Frankrike är nu bandet tillbaka i Sverige och spelar flitigt runtom i landet.
När detta skrivs håller bandet på att fila på en splitvinyl med Andy Balcon."

Läs mer om Jack and the Wild Horses...
Hemsida
Facebook



Band/Artist: Blue Eyed Blondes
Låt: Maneater

"Blue Eyed Blondes består av Lina Lönnberg och Kristoffer Emanuellson. För några år sedan flyttade de till Göteborg för att få sina musikaliska drömmar uppfyllda. Så småningom insåg de att det bara fanns ett sätt att förverkliga sina högt flygande visioner på - att bilda countryduon Blue Eyed Blondes. De sjunger om kärlek och att bli dumpad, tvivel och längtan samt cowboy och Jesus.
Duon säger själva att de spelar "avskalad country, influerad av old time, folk, gospel och bluesgrass". Sångerna framförs på ett genuint, finstämt, ärligt och ofta humoristiskt vis där texterna ibland kan uppfattas som provocerande."

Läs mer om Blue Eyed Blondes...
Myspace
Facebook
Spotify



Band/Artist: Charaz
Låt: Charaz

"Tung, psykedelisk stoner med Queen of the Stone Age-vibbar. Femmannabandet Charaz från Göteborg har spelat på stadens allra främsta rockklubbar såsom Sticky Fingers, Henriksberg och Truckstop Alaska. Förra året släppte de en blytung EP med sex stycken spår, och vintern 2011 återvänder de till studion för att spela in en fullängdare. Basisten i bandet, Charles Patrick kan berätta att det blir "mer flum och mer circus" i musiken. Spännande..."

Läs mer om Charaz...
Myspace
Facebook
Spotify




Band/Artist: Sea Lion
Låt: Golden Sea

"Sea Lion, eller Linn Osterberg som hon egentligen heter är en singer/songwriter från Göteborg som med sin vackra och unika stämma tagit både puclik och recesenter med storm. Sea Lion är något alldeles unikt i Göteborg även om man hör likheter med artister som Kate Bush och Joanna Newsome.
Nyligen släppte Sea Lion sitt debutalbum "Mercy Land" på bolaget "In My Kitchen Recordings".

Läs mer om Sea Lion...
Facebook
Myspace



Band/Artist: Support the Team
Låt: Get Back Home

"Support the Team är fyra vänner som tillsammans delar en förkärlek till den amerikanska 90-talsscenen, vilket bandet förvaltar på ett ypperligt sätt.
Bandet började spela ihop i noveber 2010 och släpper inom kort en EP. Svensk indie mötter amerikansk indie, enligt bandet i ett rakt och ärligt uttryck."


Läs mer om Support the Team...
Facebook
Myspace


Veckans Artist i Radio Nowhere...
ANDY BALCON
Lyssna på Eddies intervju med Andy här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar